Stortrives i Havna boligpark

ØKSNES: Byggetrinn tre av Havna boligpark på Sommarøya er snart ferdigstilt. Nå gjenstår kun utearealet og mindre innredningsarbeider på byggetrinn tre.– Vi har ikke angret på at vi kjøpte oss inn her.

Sissel og Jørn i Havna Boligpark

Sissel Lagesen og Jørn Martinussen var de første som flyttet inn i Havna boligpark. Vi stortrives, forteller de.

Det forteller Sissel Lagesen og Jørn Martinussen som var de første som kjøpte leilighet i Havna Boligpark, og de flyttet inn i desember 2016. I dag har de fått to nye blokker rundt seg, og stortrives med nye naboer. – Det er flott å få besøk, da får vi jo et godt påskudd for å få ryddet litt, ler Martinussen.

– Jeg hadde hus og ei hytte for noen år siden. Og man blir ikke yngre med årene. To boliger tar mye tid, både med vedlikehold og alt det andre som hører med. Og så er jeg jo litt aktiv i politikken som kanskje noen har fått med seg. Nå har jeg frigitt tid til å gjøre mer der, sier Martinussen, som ikke har angret en dag på at han solgte unna eiendommene og skaffet seg leilighet i første etasje. – Vi kunne jo ha valgt en leilighet lenger oppe, men vi valgte bevist å bo nede. Vi har jo en katt og det er lettere å ha kontroll på den når vi bor på bakkeplan. Skulle det være noe negativt her, må jeg oppkonstruere et problem, og det tenker jeg blir for dumt, sier Martinussen.

Havna Boligpark består nå av 30 boenheter. Den totale kostnadsrammen er rundt 100 millioner kroner. Det tredje og foreløpige siste byggetrinnet er i sluttfasen og kun vedlikehold utenfor gjenstår. Salget av leilighetene har og tatt av, og Martinussen har en klar oppfatning på hvorfor. – De har truffet godt på konseptet. Det så vi klart når det første bygget var ferdig. Da kom det flere forbi som kjørte sakte og ville se hvordan dette egentlig ble, og da tok salget av, sier Martinussen.

Sissel og Jørn i Havna Boligpark

Uteplassen er nesten ferdig. her kommer utekjøkken som skal brukes på varme gode sommerkvelder.

– Nå er det blitt en herlig oase her, med grøntareal og asfalterte gangveier mellom byggene. Plenklipping og snørydding er noe vi slipper å tenke på. Så jeg kan ikke si annet enn at vi stortrives, sier Sissel Lagesen.

At salget eskalerte etter første byggetrinn bekrefter Bjørn Pedersen i Steinsvik hus, som har stått for byggingen av havna Boligpark. – Det er forskjell å se et slikt boligprosjekt på et ark, mot det å se bygget ferdig satt opp. Interessen tok en merkbar vending når det første bygget var ferdig, og vi kunne starte neste byggetrinn. Telefonen ringte en periode i ett, forteller Pedersen, og legger til at det kun er tre leiligheter som ikke er solgt.

Lagesen og Martinussen har 90 kvadratmeter og boltre seg på. Og nesten som en forlengelse av stua ligger gressplenen. – Grøntarealet rundt boligene er med på å løfte det hele. Her kan unger springe og leke når været tillater der. Selv om vi bor i kanskje Norges største fiskerikommune, og en mengde trailere frakter fisken herifra og ut i verden, er det minimalt med støy, det er nesten så vi ikke merker det, sier Martinussen.

Tekst og bilder: Bladet Vesterålen