Tre generasjoner har kjøpt leiligheter!

Alt tyder på at det blir et særs godt bomiljø i Havna Boligpark, og for noen blir det sannsynligvis ekstra godt. Eller hva sier du til at tre generasjoner i samme familie har kjøpt seg leilighet på orkesterplass rett over Myre havn?

– Vi har bestandig vært glade i å være i lag. Vi trives i hverandres selskap og når prosjektet ble lansert kom ideen; hvorfor ikke ta konsekvensen av det og flytte enda nærmere hverandre? Det sier Elin Eikebø (50) som skal flytte dit sammen med mannen Jørn. Og det samme skal hennes foreldre Ella (77) og Sigurd Andreassen (81) gjøre. Og som om det ikke var nok flytter dattera, ho Kristin (27), også dit. Og historien blir foreløpig komplett når vi tar med at Elins mellomste søster Astrid, som er gift med Stig Lind, også skal flytte inn.

Men, Elin, du har jo en søster til?

– Ja, du tenker på Heidi Høydahl som er gift med Ivar? De har akkurat fått seg nytt hus, men det er heldigvis i nærheten.

Du har også ei datter til, men hun bor vel i Tromsø?

– Ja, hun og samboeren bor der. Hun er ferdig ut­dannet neste vår, så får vi se hva det blir til.

Fantastisk plass

Elin og Jørn skal ha toppleiligheta i B-blokka med alt på ett plan og stor terrasse. – Vi er nært havet og får se opp til barndomshjemmet på Øvergården. På småbruket der oppe drev de i sin tid med sauer og det har vært et samlingspunkt for familien. Når Ellen og Sigurd skulle selge var de kjempeglade for at et barnebarn kunne kjøpe og som kommer flyttende fra Trondheim for å overta gården som for tiden ikke har dyr.

Hva var det ellers dere falt for med Havna Boligpark?

– Det ser rett og slett veldig bra ut. Både husene, leilighetene og området rundt. Vi får nærhet til ei av Norges mest pulserende havner og kort veg til jobb. Jørn og en kompanjong driver et selskap for fiskeredskaper vegg i vegg med Biomar.

Så for Jørn var det kanskje ekstra bra å komme hit?

– Ja, om ikke akkurat på grunn av kort veg til jobben, så i hvert fall for nærheten til havet. Jørn er oppvokst nært havet på Stø.Hvordan tror du det totale miljøet blir i Boligparken?– Det legges godt til rette med sløyebod, fine uteområder og folkene ellers som skal flytte dit virker veldig trivelige.

Så det blir matlaging i sløyeboden?

– Vi fisker mye sammen med Astrid og Stig og mammas fiskekaker er velkjente. Så der ser du hvordan samholdet gir oss både båt-turer og hjemmelaget fiskemat, humrer Elin.

Hektisk innflytting til jul?

– Vi drøyer til over jul. Vi skal ha 14 dager til syden i desember så det haster ikke, sier Elin som ser frem til gode år med familie og venner i Havna Boligpark.